Behandelingen

Consult

Een eerste kennismakingsconsult biedt de mogelijkheid om al uw gegevens te controleren, eventuele vragen te beantwoorden en mogelijke andere behandelkeuzes te bespreken. Dit eerste consult duurt meestal 15-30 minuten.

Kanaalbehandeling

Een kanaalbehandeling is tegenwoordig op een comfortabele manier met veel succes uitvoerbaar. Heel nauwkeurig wordt de binnenkant van uw tand of kies gereinigd en daarna gevuld. Meestal kan dat in slechts één behandeling: dat is gemakkelijk en tijdsbesparend. Voor specifieke informatie over de behandeling verwijzen we u naar de hiernaast vermelde patiëntenfolders. U kunt ze gemakkelijk en snel downloaden.

Tijdsduur

Een wortelkanaalbehandeling is tijdrovend, daar is niet veel aan te doen. Om alle kanalen goed te reinigen en te vullen en om daarna de tand of kies weer duurzaam te restaureren, is meestal één afspraak van twee uur voldoende. Soms volstaat een kortere afspraak. Heel soms is een langere afspraak nodig.

Rubberdam

Alle behandelingen worden uitgevoerd onder rubberdam: een rubberen beschermlapje dat ervoor zorgt dat de behandeling efficiënt én hygiënisch kan worden uitgevoerd.

Gratis controle

Alle patiënten worden een jaar na de behandeling opgeroepen voor een controle. Dan wordt gekeken of de tand of kies geheel klachtenvrij is. Met een röntgenfoto wordt nagegaan of er eventueel aanvullende behandeling nodig is.

 

> download ‘Wortelkanaal-
   behandeling’

   (pdf, 2,7 MB)

> download ‘Herbehandeling’
   (pdf, 2,6 MB)

> download ‘Chirurgie’
   (pdf, 2,7 MB)